U bekijkt momenteel onze DE-winkel. Op basis van uw locatie raden wij onze aan Winkel om te bezoeken

Bezoek de Winkel Klik hier om bij Cosatto Duitsland te blijven

Autostoelen

Het kiezen van het juiste autostoeltje is belangrijk, maar het vinden van het juiste autostoeltje kan verwarrend zijn. Om u daarbij te helpen hebben wij deze handleiding gemaakt.

Hoe kies je het juiste autostoeltje?

STAP 1
Welk autostoeltje is geschikt voor mijn kind?

Denk aan: lengte, gewicht en leeftijd
Kies tussen baby, peuter of kind

STAP 2
Is de stoel die ik heb gekozen compatibel met mijn auto?

Bekijk onze autostoel-pasvormchecker

STAP 3
Heb ik het autostoeltje correct geïnstalleerd?

Bekijk onze installatievideo's op het Cosatto YouTube-kanaal.

STAP 4
Heb ik mijn kind correct in het stoeltje geplaatst?

Bekijk onze video's over installatie, bandhoogte, etc.

Hoe lang moet uw kind in een autostoeltje zitten?

Volgens de wet moet een kind tot 135 cm lang of 12 jaar oud in een goedgekeurd kinderzitje zitten. Daarom hebben wij zitplaatsen voor alle ontwikkelingsniveaus. Het autostoeltje dat u kiest, moet geschikt zijn voor de grootte, het gewicht of de leeftijd van uw kind en voor het voertuig waarin het wordt gebruikt.


Wat betekent R129 i-Size ?

i-Size is een typegoedkeuringscategorie van stoelen binnen de R129 die stoelen beschrijft die compatibel zijn met i-Size posities in voertuigen. Er zullen enkele R129-autostoelen zijn die niet i-Size zijn, maar die nog steeds veel van de voordelen van de nieuwe regelgeving zullen hebben.


Controleer het etiket

Een R44 goedgekeurd autostoeltje heeft een label met een hoofdletter E" in een cirkel en ECE R44". Een R129-autostoeltje heeft een oranje label met een grote "E" in een cirkel en de vermelding "Regulation No. 129/XX", waarbij XX de reeks wijzigingen aangeeft.Installatiemethoden

Industriële goedkeuringen/voorschriften

Bron: www.bpa.org


In de Europese Unie moeten kinderen een autostoeltje gebruiken dat voldoet aan de VN-voorschriften Nr. 44 (R44) of volgens VN-voorschriften Nr. 129 (R129) is toegestaan. Andere autostoelen zijn niet toegestaan, ook als deze over andere goedkeuringen beschikken. In het geval van R44 mogen alleen stoelen worden gebruikt die zijn goedgekeurd krachtens de derde en vierde reeks wijzigingen. Deze zijn respectievelijk gemarkeerd met R44.03 en R44.04.

R44 AUTOSTOELEN worden uitsluitend geselecteerd op basis van het gewicht van het kind. Er zijn vijf vooraf gedefinieerde gewichtsgroepen (Groepen 0, 0+, 1, 2 en 3) waarvoor elke stoel moet worden goedgekeurd. Per gewichtsgroep kan er meer dan één type autostoeltje gekozen worden. Bovendien biedt elke stoel plaats aan meer dan één groep.

R129 AUTOSTOELEN worden geselecteerd op basis van de lengte van het kind (er geldt ook een maximale gewichtslimiet voor ISOFIX-stoelen). Er zijn geen vooraf gedefinieerde groepen: de autostoelfabrikant kan de stoel voor elk hoogtebereik goedkeuren. Het hoogtebereik bepaalt echter het type autostoeltje (en de manier waarop het kind daarin vastgezet moet worden).

Het stoeltje in uw auto installeren

Zorg ervoor dat uw autostoeltje correct is geïnstalleerd met onze behulpzame video's. Voor elk autostoeltje dat wij aanbieden, kun je instructies vinden op ons YouTube-kanaal.
U kunt ook bedieningsinstructies vinden in de helpsectie als u de uwe kwijt bent
hebben.

Fitchecker voor autostoelen

Wij hebben deze praktische
Er is een checklist gemaakt zodat u kunt zien welke Cosatto autostoeltjes in uw autostoeltje passen
Passende auto. Het is erg belangrijk om het juiste autostoeltje voor uw voertuig en dat van u te kiezen
Kind omdat een slecht passend autostoeltje de veiligheid van het autostoeltje in gevaar brengt
kan aantasten. Het draait allemaal om de pasvorm.

Onze garantie

Als u een autostoeltje koopt, moet u dat doen
je denkt ook na over wat er daarna gebeurt. Niet alle bedrijven bieden er één aan
zo'n service als wij. Deze is groot. Wij verzorgen de verzending,
repareren en binnen enkele werkdagen terugsturen.

Je kunt gewoon achterover leunen. Cosatto Cuddle is onze belofte voor
uitstekende bescherming, advies, gemoedsrust en revolutionaire service.

Wij danken...

Het advies in deze gids is afkomstig van onze Rachael - Cosatto
Klanten relatie

Rafferty's manager en moeder. Wat ze niet weet over autostoelen
op één hand te tellen. Ze is hier om je wat te geven
belangrijke informatie om u te helpen paniek in de autostoel te voorkomen.

Verdere informatie

Verlengd naar achteren gericht - verlengde reboarder

Het is bewezen dat geavanceerde naar achteren gerichte stoelen veiliger zijn voor jongere kinderen bij een ongeval. Daarom hebben wij onze ERF-collectie ontwikkeld om kinderen tot 18 kg (ca. 4 jaar oud) te beschermen en hen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en veiligheid te bieden.

Gemakkelijke toegang en rotatie

Deze stoelen kunnen met een simpele druk op de trekker naar hun kant worden gedraaid, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn vanaf een autodeur. Je hoeft je niet te wringen als je je baby eruit tilt of de riem om wilt doen, maar je vergrendelt hem eenvoudig in de gewenste positie.

Leun achterover

Een ligfunctie is ideaal als het kind in de auto slaapt. Dankzij de met één hand verstelbare ligfunctie kan het kind gemakkelijk achterover in het autostoeltje leunen. Cosatto biedt autostoelen die achterover leunen vanaf de geboorte tot 12 jaar. Bekijk onze vergelijkingstabel om te zien welke autostoel een ligfunctie heeft.

5 punten plus

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de kinderen zich losmaakt van de autogordel, waardoor ernstig letsel ontstaat. Dit is niet aanvaardbaar. Cosatto ontwikkelde de oplossing. Het gloednieuwe Cosatto Anti-Escape-systeem is ontwikkeld in samenwerking met de fabrikanten van het bekroonde originele "5 Point Plus"-gordelsysteem. Uit tests bleek dat 9 van de 10 kinderen zich niet konden bevrijden van hun Cosatto Anti-Escape-systeem. Dat is een resultaat.